IMAGINE! Website OESO conferentie staat online


De conferentie ‘Imagine! Exploring radical visions for tomorrow’s schools… and how to make them work’ vond plaats in Wenen afgelopen September. Deze internationale conferentie wou het debat openen rond één van de grootste uitdagingen voor beleidsmakers en architecten: ervoor zorgen dat de huidige leeromgevingen kunnen inspelen op de educatieve en maatschappelijke noden van de toekomst.

Sprekers verkenden verschillende visies op de leeromgevingen van de toekomst en innovatieve ontwerpoplossingen, financieringsvormen en aankoopstrategieën om deze vernieuwende ideeën om te vormen tot realistische concepten.

De ongebruikelijke manier van werken tijdens de conferentie – caféstijl workshops en een mix van deelnemers met inbegrip van directeurs van plaatselijke scholen, studenten, beleidsmakers en architecten – bracht een uitdagend debat teweeg rond de hoogdringendheid voor inspirerende doch realistische benaderingen voor ‘schoolverandering’.

De presentaties van de sprekers en de inzendingen voor de posterwedstrijd zijn gebundeld op een website. De moeite om eens te bekijken!