Internationale databank ‘Best Practices in Educational Facilities Investments’ online


Het Centre for Effective Learning Environments (CELE, OESO) en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben recent een nieuwe website gelanceerd ‘Best Practices in Educational Facilities Investments’. Deze website omvat een databank van internationale goede praktijkvoorbeelden (92) en beleidsdocumenten (220) uit de scholenbouw.

De website is het belangrijkste resultaat van een gezamenlijk initiatief van de EIB en CELE  rond "Strategic investment planning for educational infrastructure". Dit project wil de expertise rond dit thema van beide entiteiten en van het internationale werkveld valoriseren en voor een breed publiek beschikbaar maken. Op die manier streeft men ernaar om besluitvormingsprocessen rond het plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en evalueren van (grootschalige) scholenbouwprojecten en hun investeringsmechanismen te optimaliseren. De databank wil inspireren, maar ook bruikbare informatie aanbieden en internationale uitwisseling stimuleren.

Er zijn ook 6 Vlaamse scholen opgenomen in de databank: de Media en Design Academie (KHLim), de Sint-Gerardus school, de Gemeentelijke basisschool Sint-Joost-aan-Zee, het Vrij Technisch Instituut Kortrijk, de Vrije Basisschool ''Sint-Ursula'' Laken en de Gemeentelijke Basisschool Dijkstein.

http://edfacilitiesinvestment-db.org/