Schoolbezoek met minister Smet


[16/11/2009] Hoe kan je beter aantonen dat architectuurkwaliteit perfect mogelijk is binnen de huidige limieten van budget van een schoolbouwproject? Door de bevoegde minister en schooldirecties zelf te laten beleven en zien wat een goed schoolgebouw kan zijn.

Vanuit dit idee organiseerde de Vlaams Bouwmeester op 16 november 2009 een bezoek aan basisschool Dender in Geraardsbergen met minister van onderwijs Pascal Smet. Bij de recente uitbreiding van de school door Compagnie O – architecten is – door het slim inzetten van middelen en creatief omspringen met de bestaande ruimte – een inspirerend en architecturaal geïntegreerd schoolgebouw ontstaan. Dit toont perfect aan hoe ontwerpers en directies een architecturaal waardevol patrimonium tot stand kunnen brengen.

Met dit bezoek willen de minister en de Vlaamse Bouwmeester opnieuw aandacht vragen voor de inhaalbeweging scholenbouw en het feit dat inspirerend onderwijs nood heeft aan een goed schoolgebouw. Tijdens het bezoek werd bovendien het ‘Dossier Scholenbouw’ voorgesteld: een uitgave waarin scholen en architecten advies en concrete voorbeelden aangereikt.